Gotovinska posojila

Kakšen znesek potrebujete?

500 € 4000 €
  • Znesek Kesh Limita €  2.000,00
  • Skupni stroški Kesh Limita € 
  • Efektivna obrestna mera (EOM) %
  • Povprečni dnevni stroški Kesh Limita € 
  • Minimalni mesečni znesek poplačila € 
  • Obrestna mera (nominalna obrestna mera) 4.90%
Primer kredita : Za kredit v višini 1.000,00 EUR, ki se črpa v enkratnem znesku, s spremenljivo nominalno obrestno mero 4,9% na leto v višini 26,54 EUR, nadomestilom za storitve v višini 222,98 EUR, naročnino v višini 12,00 EUR in nadomestilom za črpanje v višini 50,00 EUR, je skupni znesek, ki ga mora plačati kreditojemalec 1.311,52 EUR, če se odplačuje v 12 mesečnih obrokih 172,48 EUR, 119,05 EUR, 115,61 EUR, 112,17 EUR, 108,73 EUR, 105,30 EUR, 104,96 EUR, 101,52 EUR, 98,08 EUR, 94,64 EUR, 91,21 EUR, 87,77 EUR. EOM znaša 77,59%. Ta izračun je zgolj informativne narave in temelji na predpostavkah, veljavnih na dan tega informativnega izračuna, ki se lahko spremenijo in zato za banko niso zavezujoče. Spremenljiva obrestna mera, uporabljena v izračunu, je enaka vsoti vrednosti referenčne obrestne mere Evropske centralne banke za operacije glavnega refinanciranja (https://www.bsi.si/en/statistics/interest-rates/ecb-interest-rates), trenutno 2% in fiksnega pribitka 2,9%. V primeru povečanja vrednosti obrestne mere EC MRO in posledično kreditne obrestne mere se lahko znatno poveča tudi skupni znesek, ki ga mora plačati kreditojemalec.

Hipotekarni krediti

Osnove Hipotekarnih Kreditov: Kaj Morate Vedeti Pred Najemom

Hipotekarni krediti so vrsta posojila, ki jih banke ali druge finančne institucije ponujajo posameznikom za nakup nepremičnine. Pri tem posojilu je nepremičnina, ki jo kupujete, hkrati tudi zavarovanje za posojilo.

To pomeni, da če ne morete odplačevati posojila, ima posojilodajalec pravico zaseči nepremičnino in jo prodati, da izterja dolg. Pred najemom hipotekarnega kredita je pomembno, da razumete osnovne koncepte, kot so obrestne mere, dobe odplačevanja in različne vrste hipotek, ki so na voljo.

Obrestne mere so lahko fiksne ali spremenljive. Fiksne obrestne mere ostanejo enake skozi celotno dobo posojila, kar vam omogoča predvidljivost pri mesečnih obrokih.

Spremenljive obrestne mere pa se lahko spreminjajo glede na tržne razmere, kar lahko pomeni nižje obroke na začetku, vendar tudi tveganje za višje obroke v prihodnosti. Doba odplačevanja hipotekarnega kredita je običajno med 15 in 30 leti, čeprav so na voljo tudi krajše in daljše dobe.

Pogoji za pridobitev hipotekarnega kredita vključujejo dobro kreditno oceno, stabilen vir dohodka in določen odstotek lastnega kapitala, ki ga morate vložiti v nakup nepremičnine.

Posojilodajalci običajno zahtevajo, da imate vsaj 20% vrednosti nepremičnine kot lastni vložek, čeprav so na voljo tudi posojila, kjer je ta odstotek nižji, vendar z višjimi obrestnimi merami in dodatnimi stroški zavarovanja.

Ključni dejavniki, ki vplivajo na vašo sposobnost za najem hipotekarnega kredita, so vaša kreditna zgodovina, višina vašega dohodka in razmerje med dolgom in dohodkom. Kreditna zgodovina prikazuje vašo zanesljivost pri odplačevanju dolgov v preteklosti, medtem ko višina dohodka in razmerje med dolgom in dohodkom kažeta, koliko si lahko privoščite posojati in odplačevati mesečno. Prav tako je pomembno, da razumete vse stroške, povezane s hipotekarnim kreditom, kot so stroški odobritve posojila, notarski stroški, zavarovanje nepremičnine in morebitni stroški predčasnega odplačila.

Preden se odločite za najem hipotekarnega kredita, je priporočljivo, da se posvetujete s finančnim svetovalcem, ki vam lahko pomaga razumeti vse vidike posojila in oceniti, ali je to prava izbira za vas. Razumevanje osnov hipotekarnih kreditov vam bo pomagalo pri sprejemanju bolj informiranih odločitev in vam omogočilo, da se izognete morebitnim pastem in finančnim težavam v prihodnosti.

V tem podnaslovu bomo raziskali temeljne koncepte hipotekarnih kreditov, vključno z različnimi vrstami hipotek, pogoji za pridobitev in ključnimi dejavniki, ki vplivajo na vašo sposobnost za najem hipotekarnega kredita

Razumevanje temeljnih konceptov hipotekarnih kreditov je ključno za uspešno pridobitev in upravljanje takšnega posojila. Obstajajo različne vrste hipotek, med katerimi lahko izbirate, vključno s fiksno obrestno mero, spremenljivo obrestno mero in kombiniranimi hipotekami. Pri fiksni obrestni meri ostane obrestna mera nespremenjena skozi celotno dobo posojila, kar omogoča stabilnost mesečnih obrokov.

Spremenljive obrestne mere se lahko prilagajajo glede na tržne razmere, kar lahko pomeni nižje začetne obroke, vendar tudi tveganje za višje obroke v prihodnosti. Kombinirane hipoteke združujejo elemente obeh vrst in ponujajo določeno mero prilagodljivosti.

Pogoji za pridobitev hipotekarnega kredita se lahko razlikujejo med posojilodajalci, vendar običajno vključujejo dobro kreditno oceno, stabilen dohodek in določen delež lastnih sredstev. Kreditna ocena je ocena vaše kreditne zgodovine in zanesljivosti pri odplačevanju dolgov. Višja kreditna ocena lahko pomeni boljše pogoje posojila, vključno z nižjimi obrestnimi merami.

Stabilen dohodek je prav tako pomemben, saj posojilodajalci želijo biti prepričani, da boste sposobni redno odplačevati posojilo. Lastna sredstva ali polog so običajno izražena kot odstotek vrednosti nepremičnine in lahko vplivajo na pogoje posojila.

Ključni dejavniki, ki vplivajo na vašo sposobnost za najem hipotekarnega kredita, vključujejo vašo finančno stabilnost, razmerje med dolgom in dohodkom ter trg nepremičnin. Finančna stabilnost pomeni, da imate redne in zanesljive prihodke ter nizko raven obstoječih dolgov.

Razmerje med dolgom in dohodkom prikazuje, koliko vaših mesečnih prihodkov gre za odplačevanje dolgov; nižje razmerje običajno pomeni večjo možnost za pridobitev posojila. Trg nepremičnin lahko vpliva na vrednost nepremičnine, ki jo želite kupiti, in s tem na pogoje posojila.

Preden se odločite za najem hipotekarnega kredita, je priporočljivo, da primerjate različne ponudbe in se posvetujete s strokovnjaki. Različni posojilodajalci lahko ponujajo različne pogoje, obrestne mere in stroške, zato je pomembno, da izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam in finančnim zmožnostim. Prav tako je koristno, da se seznanite z vsemi stroški, povezanimi s hipotekarnim kreditom, kot so stroški odobritve, notarski stroški in stroški zavarovanja nepremičnine. S tem boste bolje pripravljeni na vse finančne obveznosti, ki jih prinaša hipotekarni kredit, in se boste lažje izognili morebitnim finančnim težavam v prihodnosti.

Prednosti in Slabosti Hipotekarnih Kreditov: Ali So Prava Izbira za Vas?

Hipotekarni krediti imajo številne prednosti, ki jih lahko izkoristite pri nakupu nepremičnine. Ena izmed glavnih prednosti je možnost, da si privoščite dom, ki ga sicer ne bi mogli kupiti z lastnimi sredstvi. S hipotekarnim kreditom lahko razporedite stroške nakupa na daljše obdobje, kar omogoča bolj obvladljive mesečne obroke.

Poleg tega vam lahko hipotekarni kredit omogoči dostop do nižjih obrestnih mer v primerjavi z drugimi vrstami posojil, kar lahko dolgoročno pomeni manjše skupne stroške.

Kljub prednostim pa obstajajo tudi slabosti, ki jih je treba upoštevati. Ena izmed največjih slabosti je tveganje izgube nepremičnine, če ne morete redno odplačevati posojila. V tem primeru lahko posojilodajalec zaseže nepremičnino, kar pomeni izgubo doma in morebitne finančne težave.

Prav tako so hipotekarni krediti dolgoročne finančne obveznosti, ki lahko trajajo več desetletij, kar pomeni, da se morate zavezati k rednemu odplačevanju skozi dolgo obdobje.

Obrestne mere so še en pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati. Čeprav so lahko začetne obrestne mere nizke, se lahko sčasoma povečajo, še posebej pri hipotekah s spremenljivo obrestno mero. To lahko povzroči višje mesečne obroke in dodatno finančno breme.

Poleg tega so z najemom hipotekarnega kredita povezani tudi različni stroški, kot so stroški odobritve, notarski stroški, zavarovanje nepremičnine in morebitni stroški predčasnega odplačila, ki lahko povečajo skupne stroške posojila.

Pri odločanju, ali so posojila zavarovana z nepremičnino prava izbira za vas, je pomembno, da temeljito pretehtate vse prednosti in slabosti. Upoštevati morate svojo finančno stabilnost, dolgoročne cilje in sposobnost rednega odplačevanja posojila. Prav tako je priporočljivo, da se posvetujete s finančnim svetovalcem, ki vam lahko pomaga oceniti, ali je hipotekarni kredit v skladu z vašimi potrebami in finančnimi zmožnostmi. Skrbna analiza vseh vidikov hipotekarnih kreditov vam bo omogočila, da sprejmete informirano odločitev in se izognete morebitnim pastem ter finančnim težavam v prihodnosti.

Pridobite gotovinska posojila brez skrbi

hitro posojilo
Zaupajte nam svoje finančne potrebe, mi pa vam bomo zagotovili hitre in učinkovite rešitve, ki vam omogočajo, da se osredotočite na pomembne stvari v življenju.

Sporočila zadovoljnih strank

Kaj drugi pravijo o nas

Zelo sem zadovoljen z vašo storitvijo dviga gotovine. Postopek je bil enostaven in hiter, kar je bilo v moji situaciji zelo pomembno. Od prijave do prejema sredstev je minilo le nekaj ur, kar je preseglo moja pričakovanja. Cenim, da ste bili vedno na voljo za vsa vprašanja in nudili odlično podporo. Hvala, ker ste mi omogočili, da sem hitro rešitev za nepričakovane stroške!

Marko Černe, Ljubljana

Moja izkušnja z dvigom gotovine pri vaši storitvi je bila izjemno pozitivna. Postopek je bil preprost in brez stresa, kar mi je omogočilo, da se osredotočim na reševanje svojih finančnih težav. Vse je bilo jasno razloženo, sredstva pa sem prejela brez zamud. Zelo sem zadovoljna z vašim profesionalnim pristopom in hitro obravnavo. Priporočam vas vsem, ki iščejo hitro rešitev!

Eva Župančić, Maribor

Vaša storitev dviga gotovine je bila zares odlična. Od začetka prijave do prejema sredstev je vse potekalo brez težav. Vaš sistem je zelo enostaven za uporabo in zelo učinkovit. Cenim, da ste bili vedno na voljo za vsa vprašanja in da ste postopek izpeljali hitro in profesionalno. Hvala, da ste mi omogočili, da sem se osredotočila na reševanje svojih finančnih izzivov brez dodatnega stresa.

Nina Sitar, Celje